istället för nudlar

ICA studentbloggen

Facebook nästa!

En kul sak som hänt sedan jag nu gått ut är att jag äntligen fått jobb! Jag spenderade hela juni hemma med att skriva ansökningar, ringa intressanta arbetsplatser, och tillslut gå på intervjuer. Det gick mycket trögt där ett tag men sedan bara lossnade allt och jag stod med inte bara ett men tre (!) toppenerbjudande på mitt bord. Beslutet var inte enkelt men jag kunde ju inte riktigt låta bli att få jobba med ett utav världens mest framgångsrika bolag… Facebook. Nu säger jag hej då på riktigt. Ses i Dublin! I höst tar fyra matlagande studenter över: Sanna, Matilda, Emma A och Johanna.

IMG_7681.JPGFramför den riktiga Facebook Wall i Dublin.

IMG_7704.JPGUnder tiden jag övervägde erbjudandet budade de hem ett paket till mig.

IMG_7706-0.JPGPaketet innehöll en Facebook t-shirt!

Hej då Studentbloggen!

Ja du nu har detta kommit till sitt slut. Vi håller för fullt på att räkna rösterna för vem som ska bli den nästa studentbloggaren baserat på ert ”gillande” på Facebook. Jag håller som mest på med jobbsökandet – det har lossnat lite nu och jag har fått en del intervjuer både på telefon och face-to-face. Känns verkligen spännande att inte veta vad som kommer hända här i framtiden. I helgen hade vi som sagt avskeds-BBQ för Enrico och Johannes. Det var himla trevligt och mysigt. En annan kul sak var att båda två var tvungen att flytta ut från sin lägenhet så de har sovit över här i en respektive två nätter. Mysigt med room-mates tycker jag! Hej då alla, nu är det dags för mig att börja mitt vuxna liv. Eller au revoir, som man säger i Paris.

BBQ_Table

Innan vi satt oss till bords.

Jag fixar fetaoströra till kexen jag bakat.

Jag fixar fetaoströra till kexen jag bakat.

BBQ_All

Johannes, Enrico, Peter, Jag, TaEun, Erica och Kassidy!

BBQ_Sneeze

Enrico nös och spillde ut hela vinglaset i chipsskålen.

BBQ_Clean

Jag rengör grillen som en primadonna.

Dessert! Gräddglass med varma hjortron.

Det började regna så vi gick in för att fixa dessert. Gräddglass med varma hjortron.

Mitt näst sista inlägg

Jag ordnade grillfest på gården igår! Klasskamrat Johannes och Enrico drar ju från Sverige. Snyft. Här kommer en liten sneak peak från hamburgergrillningen. Återkommer med lite mer bilder och ett sista ord när jag lokaliserat våra bilder från mannen med systemkameran på bild. :)

20140629-142059-51659274.jpg

20140629-142100-51660989.jpg

Smart mat med ägg

Jag har browsat in på sommar-mode just nu. Det betyder att ‘laga mat’ mest innebär att lägga olika saker på en tallrik och se till att ingredienserna matchar ihop någorlunda. Det här var en sån rätt. Hittade sötpotatis som jag bakat i ugnen tidigare i veckan, samt ett stackars ägg, lite sallad, fetaost, och ja, nudlar! Fick bli något som smakade rätt gott och framförallt gick FORT. Håller på med jobbsökandet fortfarande och jag kan säga er att det är inte enkelt. Ibland känns det roligt, medan vid andra tillfällen lite tungt och svårt. Det som är skönt att veta är ju att det löser sig ju ALLTID.

20140503-131708.jpg

‘Lagad mat.’

Hopplock-tallrik
1 portion. Tid: 10 minuter

någon grillad grönsak, jag hade sötpotatis i kylen. Zuccini eller auburgine är ju gott också!
en portion nudlar
en näve bladspenat
fetaost (billigt från idag!)
ett ägg

1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Stek ett ägg lite snabbt på ena sidan så att gulan fortfarande är rinnig.
2. Ta någon grillad grönsak eller så från kylen (kanske några grill-leftovers?). Servera med bladspenat toppad med fetaost!

Tips!
När du grillar och får grönsaker över och tänker ‘jag orkar inte spara det här, det är så lite’ – tänk om och ta vara på de där små duttarna. Stoppa i kylen och du kommer bli galet glad när du står där en onsdagkväll och ska äta middag och inte har några idéer om vad du ska koka ihop…

Glad midsommar!

Igår hade jag den bästa midsommaren på länge. Jag och min vän Enrico var inbjudna till vår yogalärare, och tog med oss två andra kära vänner: Kassidy och Johannes. Vi hängde i deras hus på Ekerö och dansade runt midsommarstången på granngården. Jag höll på att dö av skratt när jag såg gänget dansa – ingen av de talar ju svenska så de fick gissa sig till vad det sjöngs om för att kunna hänga med i rörelserna. :) Det som var kul med denna fest var att det var så många olika härliga människor där! En mångsidig mix av vänner som yoga-Alexandra, själv från Tyskland, samlat på sig hennes och hennes makes tre år i Stockholm. Vid 11-snåret tog vi bussen och tunnelbanan hem och skrattade åt allt galet som hänt under vår studietid och kvällen…

20140621-123025-45025557.jpg

Jag hade gjort en krans så klart. Och vi åt rågbröd med gubbröra som var jättegod.

20140621-123031-45031971.jpg

Sanne, Kassidy, Alexandra och Alex skötte grillen.

20140621-123027-45027131.jpg

Kassidy hade fixat kycklingspett med Taiwanesisk grillsås som var god men lite väl salt tyckte vi båda.

20140621-123030-45030571.jpg

Kassidy och Johannes som båda är mina klasskamrater. Johannes har fått jobb på Google!

20140621-123028-45028868.jpg

Jag gick och la mig med sju sorters blommor under kudden men inte drömde jag någonting!

Tack och hej leverpastej

I måndags blev jag bjuden på lunch av mitt lilla ICA-team som jag jobbat med senaste åren. Det är ju nämligen alldeles snart dags för mig att säga hej då! Vi lunchade på Parkliv i Marabouparken i Sundbyberg och Loretta och Carina hade fixar en superfin presentkorg med massa goda ätbara saker så som olivolja, pasta, och choklad. På restaurangen åt jag en skagenmacka som var krämig och sådär god som det alltid blir när man har handskalade räkor och bra baland mellan skaldjur och kräm. Jag blir kvar här en vecka till sedan blir det någon annan som tar över. Vi ses!

20140618-104341-38621582.jpg

Tack för den här tiden – Carina och Loretta!

Stockholms godaste lunchsallad?

Eftersom det är sommar och så där så blir det ju lite mindre mat lagat. Men det är okej, äter man matlåda fem dagar i veckan i 40 något veckor så känns det som att man faktiskt kan betala 100 något kronor för en sjukt god sallad. Bredvid Studentpalatset där jag spenderat ett otaligt antal timmar senaste två åren, ligger caféet Pascal. Det är härligt, mysigt, har bra personal, fri wifi och mycket goda sallader och mackor. Lite dyrt, så klart, men så är det ju mest överallt i Stockholm i alla fall… Och psst. Glöm inte att gå in på Facebook och rösta vem du tycker ska bli den nya studentbloggaren. Jag går nämligen i pension i slutet av juni ;)

20140613-105754-39474608.jpg

Inkokt laxsallad med bönor och annat gott med härlig dressing.

20140613-105707-39427053.jpg

Favorit-Enrico och favorit-Kassidy. Det här är dagen innan vi lämnar in vår uppsats.

Lagar mat som Martha Stewart

Våriga, härliga maträtter med sparris kan man passa på att göra nu! Säsongen börjar lida mot sitt slut så nu är vi så att säga på slut-tampen. Därmed – spring till ICA NU och köp hem ett gäng goda sparrisar och gör som Martha Stewart (och jag) och laga linguine med sparris och ägg. När du ändå är i butiken kan du passa på att slänga ner ett gäng toalettpapper som är billigt från och med idag. God onsdag!

20140412-125658.jpg

Jag delade sparrisen i halvor och kvartar.

20140412-125706.jpg

Äggen kokade jag tills gulan var rinnig men ägget höll ihop (4 min).

20140412-125726.jpg

Så här trevligt och färgglatt blev det!

20140412-125734.jpg

Alltid bra att ha en färdig rätt redo i kylen!

Linguine med ägg och sparris
2 portioner. Tid: 15 minuter

200 g linguine
7 sparrisar
2 msk smör
1/2 dl riven parmesanost
2 ägg

1. Skiva sparissen på längden i halvor eller ‘kvartar’.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När det är ett par minuter kvar, stoppa i sparrisen.
3. Under tiden sparrisen kokar, knäck äggen i en liten skål (separat). Koka upp vatten i en vid kastrull och häll i äggen en och en försiktigt. Låt koka cirka 4 minuter och plocka upp med pastaslev. Lägg på ett fat och torka bort vattnet.
4. Klicka i smör i den avrunna pastan och servera med ägg och parmesan på toppen.

Tips!
Om du inte har parmesan hemma så går det så klart fint med andra ostar. Västerbottensost blir gudarns gott, till exempel!

Hej då studentlivet

God morgon världen! Sista kvällen med gänget var det igår. Japp. Klassen hej då. Enrico ställde till med Barbeque. Jag och Kassidy hade marinerat kyckling. Det blev gott som tusan – massor med vitlök, ingefära och chili. Med sojasås. Men lite för salt. Jag finns kvar här på bloggen i ett par veckor till sedan blir det någon annan som tar över. Vem det blir? Det får ni vara med och rösta om på Facebook snart.

20140607-102705-37625102.jpg

Nadia hade värsta goda köttet såg det ut som.

20140607-102521-37521306.jpg

Ted är på flyget tillbaka till Ottawa, Kanada precis just nu.

20140607-102611-37571410.jpg

Det var halloumi-överflöd på grillen!

20140607-102801-37681036.jpg

Enrico bor vid Medborgarplatsen och har en superfin innergård.

20140607-102849-37729154.jpg

Jag hjälpte Enrico översätta de två meningarna – Enrico talar ju Italienska och Engelska.

20140607-102901-37741631.jpg

Så här såg min tallrik ut!

20140607-103010-37810763.jpg

Käraste Frans var där som jag inte sett på 9 månader!

Jetlagg-yoghurt

Börjar sakta men säkert återhämta mig från att ha varit sjukt jetlaggad sedan jag kom hem. Det är liksom ingen ordning på sömnen. Ena dagen har jag gått upp klockan 4 (!) på morgonen, andra dagar har jag gått och lagt mig klockan 7 för att sedan vakna tre timmar senare och tro att natten är över. Det är tur att jag är på flexibelt schema just nu och kan ”nappa” på dagarna. Det är typ sommar i Stockholm och det gör ju då att man med gott samvete kan äta FIL till lunch. I vanliga fall är jag nämligen en riktig sucker för mat. Men när det är varmt är det ju okej att äta något som är kallt och gott. Och svenskt. Yes, fil och även yoghurt från ICA är billigt från idag!

20140603-160741-58061836.jpg

Just nu äter jag müsli med kiwi, banan och valnötter i min fil! (uppsatsen är INLÄMNAD!!!)

« Äldre inlägg